Ruskamatka Kilpisjärvelle

Syyskuussa 2017 olin äitini kanssa Ylivieskan Seudun Eläkkeensaajat Ry:n ruskamatkalla joka suuntautui Kilpisjärvelle. Lähdimme matkaan 22. ja palasimme 25. syyskuuta. Matkaan kuului myös opastettu päiväretki bussilla Norjan puolelle, Tromssan saarelle. Ei omatoimisinta matkailua mutta matkaseura oli oikein mukavaa ja reissu oli onnistunut. Pääsimme molemmat mukaan olematta sen enempää eläkeläisiä kuin yhdistyksen jäseniäkään.

Ensimmäinen matkapäivä kului suureltaosin bussissa. Matkasimme ylös käsivarteen rajan tuntumassa ihaillen ruskaa ja koko ajan karummiksi muuttuvia maisemia. Majapaikkamme oli Lapland Hotels-ketjuun kuuluva hotelli Kilpis joka sijaitsee Kilpisjärven rannalla, aivan Saanatunturin lähettyvillä. Ryhmämme oli tuolloin viimeisiä asiakkaita ennen hotellin talvitauolle vetäytymistä.

Toisena matkapäivänä teimme retken Norjan puolelle. Pääsimme ihailemaan vuonoja ja komeita vuoristomaisemia sekä kiertelemään hieman Tromssan keskustassa. Hotellille palattuamme kävimme vielä kävelyllä Tsahkaljärvellä.

Kolmannen päivän ohjelmaan kuului laivaretki Kilpisjärven kylältä Koltalahteen kulkevalla Malla-laivalla. Ryhmämme kovakuntoisimmat taivalsivat vajaan kolmen kilometrin matkan Koltalahdesta Kolmen valtakunnan rajapyykille missä pidimme evästauon. Osa väestä jäi makkaranpaistoon Koltalahdessa sijaitsevalle tuvalle. Illalla ehdimme vielä seikkailla tunturikoivujen lomassa ja käydä ihastelemassa Saanajärveä.

Tromssassa

Rakkolevien peittämä ranta vuonolla

Malla-laiva

Näkymä hotellilta Kilpisjärvelle

Norjaa ja Suomea, kolmen valtakunnan rajapyykillä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *